Leerwerkplekken

Wat doe je op een leerwerkplek?

In een leerbedrijf maak je kennis met de praktijk en leer je wat er van je verwacht wordt op de werkvloer. Een praktijkopleider van het bedrijf begeleidt je. Hij helpt je met het vinden van de juiste informatie voor je schoolopdrachten en leert je de praktijk binnen het leerbedrijf. In periodes van zes weken leer ben je afwisselend op het leerbedrijf, je werkgever en in de werkplaats van de Techniek Academie Brabant. Een afwisseling van leren en werken. Maar wat doe je nu precies in het leerbedrijf van je werkgever?

Verspaner

Met verspanen breng je een metaal of kunststof in de juiste vorm. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van draai- en freesbanken of computergestuurde CNC-machines (CNC). Je bedient en stelt de machine in, leest een technische tekening en zorgt ervoor dat het product dat op de tekening staat exact uit de machine komt. Op de site van Beroepen in beeld lees en zie je wat het werk van een (allround) verspaner inhoudt.

Constructiewerker

In de bouw, industrie, automotive en bijvoorbeeld pretparken worden constructies gebruikt van metalen of kunststoffen. Die maken een bouwwerk stabiel. Als constructiewerker bouw je mee aan deze constructies. Je gebruikt onder meer las-, snij- en buigtechnieken met behulp van moderne machines en gereedschappen. Tekeninglezen en meten zijn belangrijk in je werk. Je monteert de gemaakte onderdelen en voert onderhoudswerk uit. Op de site van Beroepen in beeld lees en zie je wat het werk van een (allround) constructiewerker inhoudt.