Nieuwe pand TAB krijgt steeds meer vorm

TAB werkt volop aan de inrichting van het nieuwe pand. ‘Studenten moeten zich hier op hun gemak voelen.’

Techniek Academie Brabant krijgt onderdak in een goed bereikbaar pand op de Hedikhuizerweg 9 in ’s-Hertogenbosch. Hier zat voorheen een dienstverlener in de gezondheidszorg. Het pand is aan de buitenkant al opgeknapt, vanaf 1 mei wordt er hard gewerkt om het van binnen om te bouwen van een gezondheidscentrum tot een technische school, waar studenten met moderne technieken en machines het vak leren.

Thuis voelen

‘Wij vinden het belangrijk dat studenten zich thuis voelen en persoonlijke aandacht krijgen’, zegt Geer Swinkels van TAB. ‘Daarom hebben we gekozen voor deze kleinschalige, goed bereikbare locatie.’ De locatie krijgt onder meer een constructiewerkplaats en een verspaningswerkplaats met draaibanken, freesmachines en CNC-apparatuur. Ook komen er een instructielokaal en een apart lokaal voor de theorielessen. Uiteraard ontbreekt ook de onvermijdelijke kantine niet.

Verheugen

In september zullen de eerste studenten de frisse geur van het volledig verbouwde pand opsnuiven. ‘Alle ruimtes zitten dicht bij elkaar op de begane grond. Dat bevordert de samenwerking en het onderlinge contact.’ Alhoewel de echte inrichting nog moet beginnen, verheugt Geer Swinkels zich al op september. ‘Wij hebben ontzettend veel zin om in ’s-Hertogenbosch met studenten aan de slag te gaan. Ik weet zeker dat ook zij het hier naar hun zin zullen krijgen.’