Constructiewerker

Constructiewerker

 
Je kunt bij Techniek Academie Brabant de opleiding constructiewerker (niveau 2) en allround constructiewerker (niveau 3) volgen. Beide opleidingen duren twee tot drie jaar. De opleidingen beginnen in augustus. Als constructiewerker werk je voornamelijk bij constructiebedrijven, die uiteenlopende constructies vervaardigen.

Constructiewerker
In deze opleiding leer je om onderdelen voor staal- en machineconstructies te maken. Dat doe je op diverse plaat- en constructiemachines. Je leert veel over materialen, een werktekening te lezen en aan de hand daarvan nauwkeurig te werk te gaan. Ook leer je bewerkingstechnieken als lassen, scheiden, verspanen, vervormen, uitslaan en samenstellen. Aan het eind van de opleiding ben je een echte vakman. Wil je weten wat het beroep inhoudt? Bekijk de video.

Film-Constructiebankwerker

Allround constructiebankwerker

Als allrounder word je opgeleid tot zelfstandig werkend vakman. Je hebt een uitvoerende en controlerende rol: je controleert de werkzaamheden van collega’s die je begeleidt op vaktechnische aspecten en bent medeverantwoordelijk voor het resultaat van hun werk. Als allround constructiewerker zie je er ook op toe dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd.

Vakken

Behalve vakgerichte lessen volg je ook de vakken Nederlands en rekenen/wiskunde.

Vooropleiding
  • Voor de opleiding constructiewerker heb je een diploma vmbo basis of kader op zak
  • Om aan de opleiding allround constructiewerker te beginnen, ben je in het bezit van het diploma constructiewerker, een diploma vmbo kader, gemengde of theoretische leerweg of een overgangsbewijs havo 3 naar havo 4.