Stan kiest na werkstages voor Van den Bersselaar

Na de schoolvakantie gaat Stan de Leijer aan de slag bij Jos van den Bersselaar Constructie B.V. én Techniek Academie Brabant. Hij heeft er zin in. “Dit past bij me.”

Stan gaat de opleiding allround constructiewerker niveau 3 volgen. “Lekker met mijn handen bezig zijn, werken aan techniek en aan projecten meedoen: dat ligt me”, zegt de kersverse houder van een vmbo-t diploma. In zijn zoektocht naar een geschikte opleiding kwam hij bij Summa College in Eindhoven terecht. “De school sprak me direct aan. Omdat ik in Loon op Zand woon, kreeg ik de vraag of ik niet naar TAB wilde gaan. Zelfde opleiding, een stuk dichterbij.”

Kleinschalig

Samen met zijn ouders ging hij kijken op de Hedikhuizerweg in ‘s-Hertogenbosch. “Ik heb direct de knoop doorgehakt om naar TAB te gaan. Ook hier is het lekker licht, ruim opgezet. Bovendien is het kleinschalig, dus krijg ik veel persoonlijke aandacht.” TAB nodigde hem uit om een sollicitatiebrief te schrijven voor een leerwerkplek. Die was snel gevonden: Jos van den Bersselaar Constructie, specialist constructies in staal, roestvrijstaal en aluminium, had een vacature. “Ik kon daar tijdens mijn vakantie op werkstage om sfeer te proeven. Ik mocht in het hele bedrijf meelopen en heb aan projecten meegewerkt. Zo heb ik beugels geslepen en gelast voor een waterzuiveringsinstallatie.”

Vak leren

De stage beviel goed, maar Stan wilde graag vergelijkingsmateriaal. Daarom bood TAB hem een tweede werkstage bij een ander bedrijf, dat ook een vacature had. “Ook daar ben ik goed begeleid en heb ik een goed beeld gekregen”, zegt hij. “Toch heb ik voor Jos van den Bersselaar gekozen. De werksfeer is daar super en ik kan daar van begin tot eind aan projecten meewerken.” Na de zomervakantie gaat hij aan de slag. “Ik denk dat ik bij het bedrijf en op school heel goed het vak van constructiewerker kan leren. Fijn vind ik ook dat ik met zes weken school begin. In die tijd kan ik al heel wat leren. Dat kan ik daarna direct in de praktijk brengen.”